Garnoppdatering

posted in: Ingrid | 0

Det er lenge sidne jeg har skrevet, faktisk snart to måneder ser jeg. Jeg har mellom flytteforberedelser, jobb og alt det andre som fyller dagene fått tid til noe strikking, men ikke noe er kommet hit enda. Jeg tømmer lageret av babyull og strikker til Strikk for livet. Jeg hadde mye grønt og blått, så for å få inn litt andre farger har jeg fått 100 g av en venninne og kjøpt 150 g.

Til tross for flytting så har jeg ikke stoppa innkjøp av garn, så da det var 25% på alt garn på Trines sy og strikk forrige uke, ble det 600 g PT2, tenkt til votter, og ca 800 g Kauni. Jeg har ikke bestemt meg for hva kauni skal brukes til, men syns noe alle denne eller denne er fint.

Garnregnskap:

Brukt: 1477g

Kjøpt: 600g + 1550g = 2150g

Fått: 100g

Miniferie i Danmark

posted in: Ingrid | 0

17. mai og pinsen ble tilbrakt i Danmark, i Givskud zoo, Legoland og en tur i Slottsøbadet i Kolding.

Det var utrolig fint å kunne dra utenfor sesongen. Lite folk og heller ikke trykkende varmt. Særlig i Legoland var det godt å være utenfor høysesongen.

Vi tok nattbåt Oslo-Frederikshavn ned 16. mai og hjem igjen i går fra Frederikshavn til Gøteborg. Hjemturen tok 13 timer, men det gikk greitt. Det merkes at ungene er større.

I Givskud zoo kjører man blant dyr som går fritt. I noen pmrådet er det kun lov med bil, mens man i andre kan gå rundt selv. Det er tre parkeringsplasser. Vi kjøpte med en CD hvor det på norsk ble enkelt forklart hva vi så. Det er absolutt å anbefale. Dessuten fikk vi med oss mating av elefanter og ulver, så vi lærte noe der også.

Denne ungen var født i slutten av april.

Bongo

Elefanter

Avslappet gorillapappa. Han heter Samson og har egen profil på facebook.

Det var en utrolig fin lekeplass der, men da hadde vi allerede brukt en del tid på den gamle. Ungene var uansett fornøyd så lenge de fikk klatre.

Lemur

Sigrid fikk en løve, «Lille løve» ble den døpt.

Løvene

Nesehorn

Amerikansk bison

Innsamling til nesehornfondet

Sjiraff og antilope

Struts

Zebra

Tova votter igjen

posted in: Ingrid | 0

Gode tova ullvotter blir det ikke nok av. Og blir det det, så er det helt sikkert noen som blir glad for å få i gave. Disse to parene hadde jeg tenkt skulle bli barnevotter, men garnet tova ikke så mye. Jeg vaska de flere ganger på 40 grader for å få de passe til meg. De sitter godt på, men er litt nuvante i overflaten, litt seige liksom. Jeg har vaska de en gang uten såpe også, men fremdeles føles de som de er fulle av såpe. Mulig det endres ved bruk.

Jeg har strikka ett par av samme garn tidligere, men da i kombinasjon med PT2. De ble ikke sånne i overflaten. Jeg får prøve det igjen neste gang.

Garn: Evilla kunstgarn

Pinne: 5

Mønster: Eget, 44 m

Vekt: 49+50g

Garnregnskap:

Brukt: 1378g + 99g = 1477g

Kjøpt: 600g

Hareeggeevarmere

posted in: Ingrid | 0

I påsken har jeg vært alene hjemme mens de andre var på ferie i nord. Jeg har bla brukt tida til å rydde og forberede flytting. Når man rydder innerst i krokene og nederst i eskene finner man mye rart, og av og til litt dårlig samvittighet…. Jeg fant noen strikka harer som kun mangla montering. Jeg liker å strikke, men det er verre med monteringa, så derfor har disse ligget i to år. Nå var det enten å kaste de eller få de ferdige. Jeg valgte det siste. Jeg syns de var mye finere på bilde enn de ble i virkleigheten, men det har nok noe med at jeg ikke er så fryktelig nøye når jeg syr sammen. De minner meg mere om hundene som er sjørøvere i Karsten og Petra boka enn harer, men nå er de i alle fall ferdige…..

Garn: Bomullsgarn

Pinne: 3

Mønster: Little Cotton Rabbits

Vekt: 75g

Garnregnskap:

Brukt: 1165+75= 1240g

Kjøpt: 600g