Syferie

posted in: Ingrid | 0

Jeg hadde planer om å få sydd opp noe av det stoffet jeg kjøpte på Stoff og stil i løpet av ferien, og nå er jeg nesten ferdig:-) Det er blitt nye gardiner til Halvard sitt rom, mei tai og vognpose. Etter flere timer ved symaskina og god konsulenthjelp fra mor er jeg fornøyd med resultatet:-) Mei Taien fant jeg en to gode beskrivelser av på nettet, og jeg brukte en kombinasjon av disse.

http://www.sleepingbaby.net/jan/Baby/bbo.html og http://www.sleepingbaby.net/jan/Baby/man-tai.shtml. Reimene mine blei litt korte, så jeg måtte skjøte på dem. Da ble de altfor lange, slik at en mellomting nok er det beste. De nede er da 90 cm og de oppe 2.5 m. Selve firkanten er 46*58 cm. På det ene bildet ser man at de øvre reimene er altfor lange.

Mange tips for hvordan man bruker en mei tai:

http://www.tettinntil.com/INSTRUKSJONER_abc.htm

Den ferdige mei taien
Halvard satt fint på ryggen. Det føltes ikke så tungt, siden vekta kom veldig nærme ryggen.

Etter å ha prøvd den litt fant jeg ut at postringa på skuldrene var for dårlig. Jeg brukte dobbelt lag av tynn vatt. Mor hadde tykk vatt på loftet, så da ble det to lag med slik i tillegg. Jeg sydde fast vatten med lange sting tre steder og tredde deretter over ei pølse som jeg sydde fast i begge ender. Polstringa var 32 cm lang og 10 cm brei. Når Halvard våkner i morgen, må vi prøve på nytt. Jeg tror det skal bli mye bedre, både fordi det blir tykkere og fordi det da ikke vil brette seg så lett over skuldrene.

Reima med påsydd polstring.
Reima etter at jeg hadde sydd fast pølsa som dekte vatten.

Vognposen hadde jeg ikke noe mønster på, men har sett en hos ei veninne som jeg har tatt litt mål av. Jeg klipte først en modell av et lite papirark, men likevel klarte jeg å klippe feil. Typisk! Det resulterte i at jeg fikk to sømmer fremme som ikke skulle være der. Jeg sydde da på noen lapper fra samme stoff som foret for å skjule litt av sømmene. Det ble i grunnen ganske dekorativt. Hele posen er

klipt i ett stykke, der den lange delen nede er tenkt for å kunne brettes over, på samme måte som et putevar. Når barnet ikke har sko på, brettes det over, mens det brettes bak når de har sko.

Posen er 113 lang, 60 brei oppe og 47 brei nede. Firkanten man bretter over er 32 lang.

Her er foret og ytterstoffet. Foret er vanlig bomullstoff, mens ytterstoffet er polarfleece. Den nedre delen ble for brei, slik at jeg måtte klippe av den før jeg festa den bak.

Jeg starta med å vrangsy oppe, før jeg sydde i glidelåsen. Så sydde jeg løpegangen oppe og vrangsydde firkanten nede. Så bretta jeg foret over flisen i kanten nede fremme. Denne burde vært klipt litt breiere for å få det skikkelig fint, men det vet jeg da til neste gang. Alt kan ikke være perfekt første gang. Til slutt sydde jeg fast firkanten bak med en rettsøm.

Posen med firkanten bretta bak, slik at skoene kan stikke ut.
Posen med firkanten bretta fram, slik at den blir tett nede.