Kollektiv transport har aldri vært min sterke side

posted in: Robert | 0

Særlig bedre blir heller ikke når man stanger hue i byrokratiet på Oslo S.

En helt almindelig mandag kommer jeg gående mot Blindern t-banestasjon etter en sen forelesning. Jeg hører banen knirker oppe i bakken, og løper over broen, får så vidt fiklet frem klippekortet og stemplet, før jeg kaster meg inn i bakerste vogn.

Vell fremme ved Oslo S trasker jeg utålmodig gjennom gangene, og havner ifrivillig blandt parfymerte butikker på Byporten før jeg får karret meg inn på Oslo S. Det finnes sikkert en enkel vei til togene, men den unslipper meg hver gang. Vanligvis hopper jeg av banen på Nasjonalteateret, men idag har jeg tenkt å være lur. Om jeg er heldig går det et tog til Halden, som ikke tar den endeløse melkeruta innom alle stasjoner frem til Ski.

Et kjapt blikk på tavla; jeg er heldig! Perong nummer 10, nesten bare å labbe rett inn og sette seg i et varmt tog, må bare stemple to ekstra klipp på klippekortet.

Sikkerhetsvakter står linet opp ved inngangen til perong nummer 10 og sjekker billetter. Jeg klipper mine to klipp og vifter med t-bane billetten og tog klippekortet. Det skal selvsagt sjekkes. «Du må ha flere klipp!». «Hæ!». «Du må ha flere klipp for å komme til Ski». Og dette var bare starten. Starten på flere runder med sikkerhetsvakter, billettkontoret og en tilfeldig forbipasserende tog konduktør.

Kort fortalt viste ikke billettkontoret hvor mange ekstra klipp jeg skulle ha på NSB klippekortet når jeg hadde billett på t-banen fra før. Sikkerhetsvakten trodde han viste det, og en tilfeldig forbipasserende tog konduktør mente alle hadde feil. Til sist kom jeg meg gjennom og ned på perong nummer 10 med to ekstra klipp på klippekortet, og en mørk sky over hodet. Jeg var indignert. Det lure toget jeg skulle ta var gått mens jeg stod og diskuterte billettpriser med sikkerhetsvakten og to av billettørene, som alle mente hver sin ting. Neste tog kom om ikke lenge, men det var en god gammeldags melkerute. Kronen på verket ble satt av tog konduktøren på neste tog, som like godt mente jeg måtta ha enda to nye klipp på kortet, for t-bane billetten jeg hadde var ikke gyldig.

La det bli sommer, så kan jeg sykle!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.