Julepynt gjennom flere år

posted in: Ingrid | 0

Jeg har lenge tenkt å lage en oversikt over julepynten jeg har laget opp gjennom årene, og funnet ut at dette må være stedet. Tradisjonen har vært å ha en spesialitet hvert år, og denne er blitt brukt som julegave. Det er flere av veninnene mine jeg har «ansvaret» for å holde med hjemmelaget julepynt.

Jeg har i år tatt bilde av all julepynten jeg har igjen, men det er også noen produksjoner jeg har gitt bort alt av.

Nissefamilie etter mønster fra Sandnes. Tror jeg strikka disse i 2000.
To varianter av strømpenisser pluss katt og mus. Alt dette er ferdigstilt i 2007, men de små strømpenissene er strikka for flere år siden. Det sto «bare» igjen monteringa.

Musefamilien er sydd etter et mønster i julehefte fra KK i 98.
Disse englene har jeg strikka i flere omganger, både i bomulls- og ullgarn. Syns de er utrolig søte.Oppskrift er fra Sandnes julehefte 0413

Disse risnissene ble produsert i hopetall jula 99. jeg laget flere varianter, også noen som huska, men disse har jeg gitt bort alle av.
Tovede kulenisser strikka i 2006. Jeg tror de sto i KK sitt julehefte 2006.

Disse spiralnissene er hekla, og selv jeg som ikke er noen heklefantast syns disse var enkle å lage. Dette var 2005 prosjektet. Oppskrifta står i Sandnes julehefte 0713, men jeg fant de et annet sted.
Tovanissene så jeg på et utsalg en gang. Kroppen er ull som er tova rundt en rund stein, mens hodet er ei tova kule. Disse ble laget i 2001.

Tovahjertene er strikka i Ullteppegarn fra Gjestal og så tova. 2006 produksjon. Oppskrift fra Sandnes julehefte 0613.
Tilda hjerter. Mønsteret er hentet fra Tildas hus, men den finnes sikkert også i andre Tildabøker. Disse laget jeg i 2007. jeg begynte også på noen julemus fra Tilda, men de ble aldri ferdige. Jeg er ikke alltid like god venn med symaskina.